Denise Brand

Denise is geboren op 3 juni 1975 in Ede. De interesse voor de piano begon al jong. Inmiddels naar Almelo verhuisd, begonnen daar op 7 jarige leeftijd pianolessen aan de Twentse Muziekschool. Er volgde een periode van snelle ontwikkeling en binnen een aantal jaren deed Denise mee aan diverse concerten en voorspeelavonden en was ze één van de drie finalisten van het Rotary Jong Talent concours.

Toch bleef het niet bij de klassieke muziek en werd haar interesse voor jazz muziek steeds sterker. Op 14 jarige leeftijd switchte ze dan ook van klassieke naar lichte muziek en begon ze zich serieus te oriënteren op een latere beroepsstudie.

In 1993 begon de conservatorium opleiding in Zwolle voor piano lichte muziek in het eerste jaar. In de daarop volgende 5 jaren kreeg ze les van Henk Meutgeert en Rik Elings, en volgde ze workshops en masterclasses van Nederlandse en buitenlandse artiesten en docenten, zoals Leonardo Amuedo, Cor Bakker, Josée Koning en Mark Murphy. Ook het begeleiden van de  zanglessen van bijvoorbeeld Gé Titulaer en Lydia van Dam waren onderdeel van de studie, alsmede jazz concerten, voorspeelavonden en jam sessies in diverse Zwolse cafés.

In 1998 studeerde Denise af, en ging ze veelal aan het werk in het gospel circuit als pianiste in diverse bands en als arrangeur. In 2002 kwam ze met gospelartiest Kees Kraayenoord in contact. Sinds die tijd vormt ze een vast onderdeel van de band en is ze afgereisd naar o.a. Zwitserland, Berlijn en Nashville voor concerten en CD opnames. Nog steeds speelt de band door heel Nederland en levert Denise als toetseniste, backing vocal en arrangeur haar aandeel. Zie www.keeskraayenoord.nl voor meer informatie.

Naast het spelen in de band van Kees Kraayenoord is Denise een veelgevraagd sessiemuzikant bij diverse gospelartiesten en werkte ze o.a. samen met Ralph van Manen, Susanna Fields, Sharon Kips en Linda Wagenmakers. Momenteel is Denise wekelijks te zien in het tv-programma De Verandering van de EO, als onderdeel van de vaste begeleidingsband. Als arrangeur werkte ze o.a. voor X6 (X-factor) en heeft ze een groot aantal arrangementen op haar naam staan voor o.a. live en dubbel cd’s van stichting Opwekking. Afgelopen jaar heeft ze als arrangeur gewerkt voor het tv-programma Korenslag.

Haar grote liefde voor zingen heeft ze handen en voeten gegeven door te gaan zingen bij het vermaarde blackgospel gezelschap Gospel Boulevard o.l.v. André Bijleveld.

Denise is getrouwd met Arend Jansen en ze wonen in Ermelo. Samen schrijven ze regelmatig liedjes voor onder andere de christelijke kinderboekenweek CD's en de Opwekking CD's voor kids.

Les van Denise?

Dat kan. Naast de uitvoerende aktiviteiten als muzikant en arrangeur is Denise pianodocente en heeft ze een lesstudio aan huis. Speel je in een band en kom je eigenlijk niet verder dan je eigen bekende riedeltjes? Of ben je voor jezelf begonnen met liedjes uitzoeken op de piano en weet je niet hoe verder? Je bent bij Denise aan het goede adres als je van alles wilt leren over bijvoorbeeld notenschrift, akkoorden, improviseren, (jazz)theorie, liedjes begeleiden, functioneel leren spelen als toetsenist in een band.

Denise is ook een bedreven en gedreven "bandcoacher". Ze voorziet beginnende en meer gevorderde bands van handige tips en tricks om de bandsound nog beter te laten worden en om nog effectiever met elkaar te gaan musiceren. Je kunt Denise uitnodigen om langs te komen in je gemeente of jeugdgroep.

Raadpleeg de contactpagina om informatie op te vragen over lessen, band workshops, tarieven en beschikbare tijden.